T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / GÜZELYURT - Selime Ali Abay Ortaokulu

Selime Ali Abay Ortaokulu

Telefon
03824545560
Belgegeçer
0
WEB
https://selimealiabayortaokulu.meb.k12.tr
Adres
SELİME BELDESİ KÖPRÜBAŞI MAH. ATATÜRK CAD. NO 45/1 GÜZELYURT / AKSARAY
Vizyon
Milli ve manevi değerlerle donanmış, her daim müreffeh bir Türkiye için çalışan, dünyaya model bir okul olmak.
Misyon
Öğrenmeyi en büyük ihtiyaç hisseden, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, araştırmacı ve orijinal buluşlar üretebilen, özgüveni yüksek, ülkesinin ve dünyanın geleceğinin kendi sorumluluğu olduğunun bilincinde olan ideal nesli yetiştirmek için kalite ilkelerine bağlı, çalışanlarına önem veren, çağdaş bir okul olmak.
Başarılar
2010 Toplam Kalite Yönetiminde İl Üçüncülüğü, Masa Tenisi İl Üçüncülüğü, Minik Kızlar Voleybol İl İkinciliği, İstiklal Marşında İlçe İkinciliği, Öğretmenler Günü Resim Yarışmasında İlçe Üçüncülüğü, Futsal Yıldız Erkek Musabakalarında 2013 İl 3.sü, Küçük Kızlarj 2013 Voleybol İl Birinciliği, Küçük Kızlar 2013 Voleybol Bölge Grup İkinciliği, Kitap Okuma Yarışmasında 2013-2014 eğitim öğretim yılında İlçede birincilik ve üçüncülük, Kitap Okuma Yarışmasında 2014-2015 eğitim öğretim yılında İlçede birincilik ve ikincilik, 2014-2015 Eğitim öğretim yılında ilçede düzenlenen bilgi yarışmasında birincilik; 2021-2022 Eğitim öğretim yılında İl Gençlik Spor müdürlüğünün okul sporları çerçevesinde düzenlediği Yıldız Kızlar turnuvasında 2.lik elde ettik. 2021-2022 Yıldızlar Futsal turnuvasında Yıldız Erkekler Takımımız Gülağaç ilçe 3.sü oldu. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün Türkiye genelinde düzenlemiş olduğu "Çanakkale" temalı kompozisyon yarışmasında 5A sınıfından Beyza ILIKKAN Türkiye 4.sü olarak Mansiyon ödülünü almaya hak kazandı. İlçemizde yapılan İstiklal Marşı´nı Güzel Okuma Yarışmasında Dilara NAZLI 1. oldu. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Okul Sporları çerçevesinde Gülağaç Spor Salonunda yapılan müsabakalar sonucu Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvasında kız öğrencilerimiz 2. olarak okulumuzu başarıyla temsil etmiştir.
Öğretmen :18
Öğrenci :123
Derslik :8
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :6300
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
Başlama: 08.30 Bitiş:15.05
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
ingilizce
Ulaşım
Ulaşım belediye araçları ile sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Öğretmenlerin ulaşımı hem ucuz olmakta hem de gün içerisinde sık sık araç bulunabilmektedir. Öğretmenlerin tamamına yakını il merkezinde ikamet etmektedir.
Yerleşim Yeri
Selime Kasabası
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 26 km. İlçe Merkezine 15 km.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Öğrenciye yönelik olarak il ve ilçe düzeyinde sık sık sportif faaliyetler düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Okulumuzda İngilizce öğretmenimiz Nida TEKCAN ve Bt Formatörümüz Bünyamin TÜLÜ tarafından eTwinning çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren okulumuzda ÇEDES(Çevreme Duyarlığım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında etkinlikler yapılmaktadır.
Yazdır